ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Βλεφαροπλαστική

line2

Η βλεφαροπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία, που διορθώνει τη χαλάρωση των βλεφάρων. Το δέρμα στην περιοχή των βλεφάρων είναι ιδιαίτερα λεπτό, γιαυτό και σημάδια γήρανσης όπως η χαλάρωση και οι ρυτίδες αρχίζουν και εμφανίζονται πρώτα σε αυτή την περιοχή. Το πέρασμα του χρόνου, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα καθώς και η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση του δέρματος και των μυών, που συγκρατούν το βλέφαρο.

Έτσι προκαλείται χαλάρωση, η οποία αντιμετωπίζεται με τη συγκεκριμένη επέμβαση. Το χαλαρό δέρμα στο πάνω βλέφαρο μπορεί μέχρι και να εμποδίσει την όραση, δυσκολεύοντας κάποιες από τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα την οδήγηση.

Η βλεφαροπλαστική συσφίγγει το δέρμα και τους μύες του βλεφάρου και απομακρύνει το περιττο λίπος από την περιοχή. Εφαρμόζεται για λειτουργικούς ή για καθαρά αισθητικούς λόγους. Είναι σημαντικό ο ασθενής να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες πριν αποφασίσει να υποστεί οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση. Παρόλη την αποτελεσματικότητα της επέμβασης στη βελτίωση της εμφάνισης και της αυτοπεποίθησης, είναι αδύνατον να αλλάξει δραματικά η όψη του προσώπου.
Όταν το πάνω βλέφαρο χαλαρώνει τόσο ώστε να εμποδίζει την όραση, τότε ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει σε επέμβαση προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα και να διευκολυνθεί η όραση.
Η βλεφαροπλαστική μπορεί να εφαρμοστεί στο άνω η κάτω βλέφαρο (ή και στις δύο περιοχές) για καθαρα αισθητικούς λόγους. Όταν χρειάζεται να αφαιρεθεί λίπος από το κάτω βλέφαρο, πραγματοποιείται μια εσωτερική τομή οπότε δεν δημιουργείται ουλή. Αυτή η διαδικασία δεν επηρεάζει την όραση αλλά συνεισφέρει στη νεανική όψη της περιοχής γύρω από τα μάτια.
Αυτή η επέμβαση ενδείκνυται για υγιή άτομα, μη καπνιστές, με υγιές δέρμα και χωρίς σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα. Η επέμβαση δεν ενδείκνυται για άτομα με οφθαλμολογικές δυσλειτουργίες, όπως το γλαύκωμα και η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, όπως και άτομα με προβλήματα θυρεοειδή, καρδιακές ασθένειες η υψηλή πίεση.
Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται συνήθως με τοπική αναισθησία ή μέθη. Ενδέχεται ο γιατρός να προτιμήσει την ολική αναισθησία, εφόσον κρίνει ότι ο ασθενής είναι ιδιαίτερα αγχωμένος. Η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά μέχρι και 2 ώρες, ανάλογα με το βαθμό της παρέμβασης. Στην περίπτωση επέμβασης στο άνω βλέφαρο, η τομή γίνεται συνήθως κατά μήκος της φυσικής πτυχής του βλεφάρου. Αφού γίνει η τομή, ο γιατρός μετακινεί και επανατοποθετεί το λίπος και αφαιρεί το περιττό δέρμα. Στην περίπτωση επέμβασης στο κάτω βλέφαρο, η τομή γίνεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων, ώστε να αφαιρεθεί το περιττό δέρμα. Μετά την επέμβαση οι τομές κλείνουν με ράμματα, χειρουργική κόλα, ή χειρουργική ταινία.
Μετά τη βλεφαροπλαστική, οι κρύες κομπρέσες και οι οφθαλμικές σταγόνες ενυδάτωσης βοηθούν τον ασθενή να έχει καλυτερη ανάρρωση και να ελαχιστοποιήσει ενδεχόμενες παρενέργειες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στη δουλειά μέσα σε μερικές μέρες (έως και μια εβδομάδα), αλλά θα πρέπει να αποφύγουν την άσκηση, όπως και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που προϋποθέτει έντονη κίνηση. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 3-4 μέρες. Συνήθως το πρήξιμο και άλλες πιθανές παρενέργειες υποχωρούν μέσα σε 2 εβδομάδες. Ο ασθενής δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει φακούς επαφής, ούτε make up για 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Η χρήση γυαλιών ηλίου είναι απαραίτητη για την προστασία των ματιών από τον ήλιο και τον αέρα για δύο εβδομάδες.
Η περιοχή θα παρουσιάσει πρήξιμο και μελάνιασμα τα οποία θα υποχωρήσουν από μόνα τους και η όψη τον βλεφάρων θα συνεχίσει να βελτιώνεται, μέχρι και ένα χρόνο μετά την επέμβαση. Κάποιες από τις λιγότερο συνηθισμένες παρενέργειες είναι η φλεγμονή, η αντίδραση στην αναισθησία ή η διπλή όραση. Μπορεί να υπάρξει ερεθισμός και ξηρότητα στα μάτια, λόγω της προσωρινής αλλαγής της κατανομής κατά την παραγωγή των δακρύων. Παρενέργειες, όπως ασυμμετρία ή μόνιμες ουλές, εμφανίζονται σπάνια, αλλά, αν εμφανιστούν, τότε αντιμετωπίζονται με επιπλέον χειρουργική επέμβαση. Οι ουλές που δημιουργούνται είναι καλά κρυμμένες, υποχωρούν με το χρόνο και σταδιακά εξαφανίζονται. Παρόλο που η βλεφαροπλαστική δεν σταματάει τη γήρανση των βλεφάρων, σίγουρα προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα.

Πριν & Μετά: Βλεφαροπλαστική

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!


  Τηλέφωνο:

  2316 00 99 88

  info@plastic-surgery-clinic.gr

  Διεύθυνση:

  Τσιμισκή 85

  Θεσσαλονίκη

  logo-eepeax
  logo-isaps