ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ρινοπλαστική

line2

Η ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις στο ιατρείο του Δρ Ιωαννίδη. Χρησιμοποιείται για να διορθώσει ατέλειες της μύτης, να ισιώσει το στραβό διάφραγμα και να μειώσει ή να αυξήσει τον όγκο της μύτης με στόχο την επίτευξη ισορροπίας και συμμετρίας στο πρόσωπο.

Συνήθως, όταν κάτι δεν μας αρέσει στο σώμα μας, το καλύπτουμε με τα ανάλογα ρούχα.

Έτσι και στο πρόσωπο, δεν χρειάζεται να ζούμε με μια μύτη που δεν μας αρέσει. Ο Δρ Ιωαννίδης έχει πραγματοποιήσει πολλές επεμβάσεις ρινοπλαστικής, που έχουν κάνει χαρούμενους πολλούς πελάτες.

Η αλλαγή μπορεί να είναι από διακριτική έως πολύ έντονη. Σε κάθε περίπτωση η ρινοπλαστική μπορεί να αλλάξει τη μύτη σας, ώστε να δένει πιο αρμονικά με το πρόσωπο και να επιφέρει καλύτερη ισορροπία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας. Μπορεί επίσης να τονώσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση σας!

Ο στόχος της ρινοπλαστικής είναι να προσφέρει μια όμορφη μύτη με φυσική όψη, η οποία θα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Θέλουμε να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή σας ώστε να προβάλετε προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό σας! Η ρινοπλαστική εφαρμόζεται συνήθως για αισθητικούς λόγους αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που πραγματοποιείται για λόγους υγείας όπως η δυσκολία στην αναπνοή ή η δυσμορφία λόγω τραυματισμού. Οι συνηθέστεροι λόγοι για ρινοπλαστική για αισθητικούς λόγους είναι:
 • Η μύτη σας κλίνει προς τα κάτω
 • Το κόκκαλο της γέφυρας προεξέχει
 • Η μύτη σας δεν είναι συμμετρική
 • Η μύτη σας έχει παραμόρφωση λόγω προηγούμενου τραυματισμού
 • Η μύτη σας είναι μεγάλη συγκριτικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας
 • Τα ρουθούνια σας είναι ιδιαιτέρως μεγάλα
Αναπνευστικά προβλήματα — Τα εκ γενετής αναπνευστικά προβλήματα συναντώνται συχνά σε πολλούς ασθενείς που αναζητούν ανακούφιση. Η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει σημαντικά και παντοτινά τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.
Για να προχωρήσετε σε αυτή την επέμβαση θα πρέπει:
 • Να είστε τουλάχιστον 13 χρόνων
 • Να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του προσώπου σας
 • Να είστε υγιής
 • Να μην καπνίζετε
 • Ο λόγος για να πραγματοποιήσετε αυτή την αλλαγή θα πρεπει να είναι καθαρά η προσωπική σας επιθυμία και όχι η πίεση από άλλους
 • Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση
Υπάρχουν δύο τεχνικές ρινοπλαστικής που ακολουθούνται από τους χειρουργούς. Στην κλειστή ρινοπλαστική, οι τομές γίνονται στο εσωτερικό των ρουθουνιών. Στην ανοιχτή ρινοπλαστική, η τομή πραγματοπιείται στη βάση της μύτης, στο δέρμα μεταξύ των ρουθουνιών. Και με τις δύο μεθόδους, ο χειρουργός ανασηκώνει το δέρμα που καλύπτει τη μύτη και επεμβαίνει στο σχήμα του κοκκάλου και του χόνδρου ώστε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άν ο ασθενής έχει στραβό διάφραγμα, ο χειρουργός επεμβαίνει στη θέση του διαφράγματος και των εσωτερικών δομών της μύτης ώστε να διευκολύνει την αναπνοή. Αν ο ασθενής το επιθυμεί, ο χειρουργός μπορεί να επέμβει και στο σχήμα των ρουθουνιών, κάτι το οποίο γίνεται στο τελευταίο στάδιο της επέμβασης. Ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί μία με δύο ώρες.
Για ένα μικρό διάστημα μετά την επέμβαση, μπορεί να υπάρξει πρήξιμο, μελάνιασμα, πόνος, πιθανή αιμορραγία και πονοκέφαλος. Οι περισσότεροι ασθενείς νιώθουν καλύτερα μετά απο δύο μέρες και επιστρέφουν στην εργασία τους σε μια βδομάδα. Σε κάποιες περιπτώσεις το πρήξιμο εμφανίζεται ξανά κατά καιρούς μέσα στον πρώτο χρόνο. Είναι συνήθως πιό ορατό κατά το πρωινό ξύπνημα και υποχωρεί μέσα στην ημέρα. Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας, οι φακοί επαφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά, αλλά αν φοράτε γυαλιά, μπορεί να χρειαστεί να αποφύγουν την επαφή με τη μύτη. Οι ασθενείς που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από τη ρινοπλαστική, μένουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την νέα όψη του προσώπου τους. Τα αποτελέσματα και ο βαθμός της αλλαγής εξαρτώνται από τη δομή και τη συγκεκριμένη ανατομία της μύτης, όπως και από το σχήμα του προσώπου, την ποιότητα του δέρματος και την ηλικία του κάθε ασθενή.
Μετά τη ρινοπλαστική συνήθως δεν παρατηρούνται παρενέργειες. Κάποια σπάνια συμπτώματα μπορεί να είναι η αντίδραση στην αναισθησία και η αιμορραγία.

Πριν & Μετά: Ρινοπλαστική

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!


  Τηλέφωνο:

  2316 00 99 88

  info@plastic-surgery-clinic.gr

  Διεύθυνση:

  Τσιμισκή 85

  Θεσσαλονίκη

  logo-eepeax
  logo-isaps