ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Γενειοπλαστική – Αυξητική πηγουνιού

line2

Τα εμφυτεύματα πηγουνιού προσδίδουν ισορροπία στα χαρακτηριστικά του πρσώπου, βελτιώνουν την οψη του προφίλ και δίνουν όγκο στο μικρό πηγούνι. Έτσι ο ασθενής αποκτά ένα πιο έντονο πηγούνι και μακρύ, εύσχημο πρόσωπο.

Κάποιοι ασθενείς προτιμούν την εφαρμογή filler, που επίσης προσδίδει όγκο στο πηγούνι τους, όμως σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα διαρκούν μόνο λίγους μήνες και προϋποθέτουν συχνές επισκέψεις. Αντιθέτως, τα εμφυτεύματα προσφέρουν μόνιμα αποτελέσματα.

Πολλές φορές κρίνεται απαραίτητο η γενειοπλαστική να γίνει ταυτόχρονα με ρινοπλαστική. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε μια ικανοποιητική ισορροπία στο πρόσωπο καθώς το μέγεθος και το σχήμα του πηγουνιού ενδέχεται να επηρρεαστεί απο την αλλαγή στο σχήμα και το μέγεθος της μύτης. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με εμφυτεύματα στα μάγουλα ή και με αυξητική χειλιών, για την επίτευξη της περεταίρω αισθητικής βελτίωσης του προσώπου. Παρόλο που κάποιοι ασθενείς δεν είχαν αρχικά σκοπό να διορθώσουν το πηγούνι τους, μετά τη σύσταση του γιατρού προχώρησαν σε γενειοπλαστική με το αποτέλεσμα να τους ικανοποιεί.

Το εμφύτευμα πηγουνιού είναι ιδανικό για ασθενείς με ιδιαίτερα αδύναμο/μικρό πηγούνι ή/και προεξέχουσα μύτη, καθώς η επέμβαση βοηθάει στην αισθητική ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών χαρακτηριστικών. Οι υποψήφιοι ασθενείς για αυτή την επέμβαση θα πρεπει να είναι υγιείς και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Η επέμβαση δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν λάβει Accutane τους τελευταίους έξι μήνες ή λαμβάνουν φάρμακα για καρδιακές παθήσεις. Είναι σημαντικό οι ασθενείς να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες, ώστε η επέμβαση να έχει επιτυχή αποτελέσματα. Η γενειοπλαστική συνήθως έχει ιδιαίτερη επιτυχία, όπως και θετική επίπτωση στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται βάσει προσωπικής επιθυμίας και όχι λόγω κάποιας επιρροής ή πίεσης από τρίτους.
Η επέμβαση γενειοπλαστικής διαρκεί συνήθως μέχρι και μία ώρα και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη, εκτός άν ο ασθενής προτιμά τη γενική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, γίνεται μια τομή στο εσωτερικό του στόματος προκειμένου να μην μείνει ορατή ουλή. Το εμφύτευμα τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του κοκκάλου του πηγουνιού και σταθεροποιείται με ράμματα. Ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι την ίδια ημέρα. Για κάποιους ασθενείς, μπορεί να μην είναι δυνατή η εσωτερική τομή. Σε αυτή την περίπτωση, γίνεται μια εξωτερική τομή κάτω από το πηγούνι ώστε να μην είναι εύκολα ορατή.
Συνήθως μετά την επέμβαση εμφανίζεται πρήξιμο και αίσθηση τραβήγματος στην χειρουργημένη περιοχή. Ο πόνος αντιμετωπίζεται με παυσίπονα και συνήθως υποχωρεί μέσα σε μερικές μέρες. Ο γιατρός μπορεί να προτείνει να εφαρμόσετε κομπρέσες οι οποίες θα βοηθήσουν στην υποχώρηση του πρηξίματος. Αρχικά ο ασθενής ακολουθεί ελαφριά δίαιτα μέχρι τα ούλα να αναρρώσουν από την τομή. Στην περίπτωση της εξωτερικής τομής, τα ράμματα αφαιρούνται μετά απο 4-7 μέρες.
Παρόλο που η γενειοπλαστική θεωρείται ασφαλής επέμβαση, σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ενδέχεται να εμφανιστούν παρενέργειες όπως:
 • Παρατεταμένο πρήξιμο και μελάνιασμα
 • Αντίδραση στην αναισθησία
 • Μόλυνση
 • Μετατόπιση του εμφυτεύματος
 • Μούδιασμα
Αυτές οι παρενέργειες είναι ιδιαιτέρως σπάνιες και η πιθανότητα να συμβούν μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με την επιλογή ενός έμπειρου χειρούργου όπως ο Δρ Σωτήρης Ιωαννίδης. Δεν είστε ευχαριστημένος με το πηγούνι σας: Ο Δρ Ιωαννίδης μπορεί να σας χαρίσει ένα νέο πηγούνι που θα σας δώσει αυτοπεποίθηση! Επικοινωνήστε μαζί μας για να ορίσουμε μία συνάντηση γνωριμίας τώρα!

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!


  Τηλέφωνο:

  2316 00 99 88

  info@plastic-surgery-clinic.gr

  Διεύθυνση:

  Τσιμισκή 85

  Θεσσαλονίκη

  logo-eepeax
  logo-isaps