ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ανόρθωση Φρυδιών

line2

Γνωστό και ως λίφτινγκ μετώπου, η ανόρθωση φρυδιών είναι μια χειρουργική διαδικασία που στοχεύει να μειώσει τα σημάδια του χρόνου στην περιοχή του μετώπου. Επιπλέον, επικεντρώνεται στην αφαίρεση των οριζόντιων ρυτίδων που βρίσκονται μεταξύ του μετώπου και του μεσόφρυου, καθώς και στην ανόρθωση των φρυδιών, με αποτέλεσμα τα μάτια να φαίνονται πιο ανοιχτά.

Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής για τον κάθε ασθενή εξαρτάται από την ελαστικότητα και την υφή/πάχος του δέρματος, τη δομή των οστών του προσώπου και τη γενική όψη και θέση των φρυδιών και των βλεφάρων.

Υπάρχουν δύο τεχνικές που χρησιμοποιούνται συνήθως για την ανόρθωση φρυδιών. Η κλασσική διαδικασία προβλέπει μια μακριά τομή κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών στο μέτωπο, η οποία φτάνει μέχρι το ύψος των αυτιών. Στην περίπτωση που το μέτωπο είναι ιδιαίτερα φαρδύ, ενδέχεται η τομή να γίνει πίσω από τη γραμμή των μαλλιών. Το ενδοσκοπικό λίφτινγκ προϋποθέτει τρείς με πέντε μικρές τομές που γίνονται κατά μήκος του μετώπου στο ύψος της γραμμής του τριχωτού. Σε αυτή την περίπτωση το διάστημα της αποθεραπείας είναι μικρότερο και οι ουλές μικρότερες από αυτές του κλασσικού λίφτινγκ. Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής για τον κάθε ασθενή εξαρτάται από την ελαστικότητα και την υφή/πάχος του δέρματος, τη δομή των οστών του προσώπου και τη γενική όψη και θέση των φρυδιών και των βλεφάρων.
Η επέμβαση της ανόρθωσης φρυδιών (η λίφτινγκ μετώπου) πραγματοποιείται συνήθως στο ιατρείο του χειρούργου, σε κλινική ή σε νοσοκομείο. Οι ασθενείς μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μέθης και γενικής αναισθησίας. Ανάλογα με την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, θα πραγματοποιηθούν ή μικρές τομές κατά μήκος του μετώπου ή μια ενιαία μεγαλύτερη τομή. Ο γιατρός ενδεχομένως να μετακινήσει και να επανατοποθετήσει το δέρμα και τους μύες ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο τέλος της επέμβασης, οι τομές κλείνουν με ράμματα, κόλλα ιστών, η συρραπτικά κλιπς. Τα ράμματα είναι συνήθως κρυμμένα στο τριχωτό της κεφαλής ή στις φυσικές πτυχές του προσώπου. Ο γιατρός θα καλύψει τις τομές με επιδέσμους και πιθανόν να τοποθετηθούν σωληνάκια για την απομάκρυνση των υγρών/αίματος από τις τομές.
Μετά την επέμβαση ο ασθενής επιστρέφει σπίτι την ίδια μέρα αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να χρειαστεί μια διανυκτέρευση. Αρχικά μπορεί να εμφανιστεί πρηξιμο στην περιοχή, το οποίο συνήθως υποχωρεί σε δύο εβδομάδες. Ο ασθενής δεν θα πρέπει να σκύβει ή να σηκώνει βάρη για μερικές μέρες μετά την επέμβαση, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη πρόκληση αιμορραγίας. Η πλήρης αποθεραπεία μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες μέχρι να υποχωρήσει πλήρως το πρήξιμο και να σβήσουν οι ουλές.
Ανάλογα με την όψη και τους στόχους του ασθενή πριν από την επέμβαση, τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα και μπορεί να είναι από διακριτικά έως και πολύ έντονα. Τα μάτια φαίνονται πιο «ανοιχτά» και οι ρυτίδες στο μέτωπο μαλακώνουν ορατά.
Πριν την επέμβαση, ο γιατρός εξηγεί στον ασθενή τα ενδεχόμενα επιπλοκών και βεβαίως τα οφέλη του λίφτινγκ. Εκτός από την επικινδυνότητα που εμπεριέχουν όλες οι επεμβάσεις, η ανόρθωση φρυδιών μπορεί να έχει επιπλοκές όπως:
 • Απώλεια τριχωτού στα σημεία όπου έχουν γίνει οι τομές
 • Ασυμμετρία προσώπου
 • Μετακίνηση της γραμμής των μαλλιών ψηλότερα (πιο φαρδύ μέτωπο)
 • Τραυματισμός των νεύρων του προσώπου
 • Οφθαλμική ξηρότητα ή ερεθισμός
Η πιθανότητα των επιπλοκών ελαχιστοποιείται με την επιλογή του κατάλληλου χειρουργού, έμπειρου στη συγκεκριμένη επέμβαση. Ορίστε μία συνάντηση για να συζητήστε αν η επέμβαση ανόρθωσης φρυδιών είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Επικοινωνήστε με τον Δρ Σωτήρη Ιωαννίδη, τώρα!

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!


  Τηλέφωνο:

  2316 00 99 88

  info@plastic-surgery-clinic.gr

  Διεύθυνση:

  Τσιμισκή 85

  Θεσσαλονίκη

  logo-eepeax
  logo-isaps