ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Λιποαναρρόφηση

line2

Η λιποαναρρόφηση σμιλεύει το σώμα απομακρύνοντας το ανεπιθύμητο λίπος που δεν ανταποκρίθηκε στη διατροφή και την άσκηση, από την κοιλιά, τη μέση, τους γοφούς, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα γόνατα, τα άνω χέρια, το πηγούνι, τα μάγουλα και το λαιμό.

line2

Η λιποαναρρόφηση δεν προσφέρει μόνο την ευκαιρία λέπτυνσης σε ευτραφείς περιοχές του σώματος. Μ την αφαίρεση των λιπωδών κυττάρων, εξασφαλίζει ότι αυτές οι περιοχές δεν θα συσσωρεύουν επιπλέον λίπος στο μέλλον.

Ο Δρ Σωτήριος Ιωαννίδης, γνωρίζει ότι όλοι οι ασθενείς είναι διαφορετικοί, τόσο στα σχήματα του σώματός τους όσο και σε αυτό που θέλουν να επιτύχουν με τη λιποαναρρόφηση. Λαμβάνουμε όσο χρόνο χρειάζεται κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής διαβούλευσης, για να αφουγκραστούμε την επιθυμία του κάθε ασθενούς που θα προβεί σε λιποαναρρόφηση. Έτσι αποφασίζουμε ποια τεχνική είναι καλύτερη για κάθε περίπτωση. Κάθε ένας από τους ασθενείς μας απολαμβάνει εξ ολοκλήρου προσαρμοσμένη θεραπεία σχεδιασμένη με τους προσωπικούς στόχους και επιθυμίες που έχει κατά νου.
Η διαδικασία λιποαναρρόφησης ξεκινά με την ένεση ενός διαλύματος, που αποτελείται από φυσιολογικό ορό (αλατούχο νερό), ένα τοπικό αναισθητικό που ονομάζεται λιδοκαΐνη και μια μικρή ποσότητα αδρεναλίνης, για τη μείωση των μωλώπων και της αιμορραγίας. Αυτό είναι γνωστό ως η τεχνική tumescent ή super wet, ανάλογα με την αναλογία του υγρού προς τον λιπαρό ιστό που απομακρύνεται. Μόλις εισαχθεί το διάλυμα αυτό στην πάσχουσα περιοχή, ο γιατρός προχωράει με την αναρρόφηση του λίπους μαζί με το διάλυμα. Μια μικροσκοπική τομή γίνεται σε όσο το δυνατόν πιο αθέατο σημείο. Χρησιμοποιώντας την τεχνική λιποαναρρόφησης με υποβοήθηση αναρρόφησης (SAL), εισάγεται ένας σωληνίσκος. Αυτός μετακινείται εμπρός και πίσω κάτω από το δέρμα, διασπώντας το λιπαρό στρώμα και απορροφώντας το. Η διαδικασία λιποαναρρόφησης μπορεί να διαρκέσει από μία έως πέντε ώρες, ανάλογα με την ποσότητα του λίπους που απομακρύνεται. Ο Δρ Ιωαννίδης χρησιμοποιεί είτε τοπική αναισθησία είτε γενική αναισθησία, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής ή των περιοχών που θεραπεύονται. Κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής διαβούλευσης θα συζητήσουμε ποια μέθοδος θα είναι αποτελεσματικότερη για εσάς.
Μετά τη χειρουργική επέμβαση λιποαναρρόφησης, σωλήνες αποστράγγισης, ενδύματα συμπίεσης και αντιβιοτικά ενδέχεται να χρειαστούν, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία επούλωσης. Οι ασθενείς ενθαρρύνονται να περπατούν μόλις είναι σε θέση και πολλές επιστρέφουν στη δουλειά τους μέσα σε λίγες μέρες. Η επίπονη δραστηριότητα και η άσκηση θα πρέπει να αποφεύγονται για περίπου ένα μήνα.
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και η βελτίωση συνήθως συνεχίζεται καθώς το πρήξιμο υποχωρεί κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών. Οι ουλές από το σημείο εισαγωγής του σωληνίσκου λιποαναρρόφησης είναι μικρές και δυσδιάκριτες.
Οι κίνδυνοι είναι ασυνήθιστοι όταν η λιποαναρρόφηση εκτελείται από ειδικευμένο χειρουργό. Παρ ‘όλα αυτά, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να συμβούν τα εξής:
 • Μόλυνση
 • Καθυστερήσεις στην επούλωση
 • Θρόμβοι ή θρόμβοι αίματος
 • Σοκ
 • Συσσώρευση υγρών
 • Αίσθηση καύσου
 • Βλάβη διάτρησης
 • Τοξικότητα λιδοκαΐνης
 • Ανεπιθύμητες αντιδράσεις φαρμάκου ή αναισθησίας

Πριν & Μετά: Λιποαναρρόφηση

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!


  Τηλέφωνο:

  2316 00 99 88

  info@plastic-surgery-clinic.gr

  Διεύθυνση:

  Τσιμισκή 85

  Θεσσαλονίκη

  logo-eepeax
  logo-isaps