Γυναικείο Στήθος

Σύμβολο Ζωής – Αντικείμενο Λατρείας- Σύμβολο Ελευθέριας.

 

Ο πλαστικός χειρουργός Σωτήρης Ιωαννίδης λύνει τις απορίες μας για την πλαστική στήθους.Πολλές γυναίκες καταφεύγουν στο νυστέρι , για διαφορετικούς λόγους η καθεμία ,αλλά όλες για να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους!

Αυξητική στήθους ,χαλάρωση μετά από εγκυμοσύνες ή απώλεια κιλών. Ποιες μεθόδους χρησιμοποιείτε ; (εμφυτεύματα σιλικόνης, αυξητική στήθους με λίπος κ.α.)

 

Η μέθοδος την οποία επιλέγω, εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε γυναίκας που επιθυμεί να βελτιώσει το στήθος της. Οι επεμβάσεις στο στήθος χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες ,οι οποίες είναι η απλή αυξητική, η ανόρθωση ή μαστοπηξία και ο συνδυασμός των δύο δηλαδή ανόρθωση και αυξητική στον ίδιο χρόνο.

Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι αν υπάρχει πτώση – με τον όρο πτώση εννοούμε τη θέση της θηλής σε σχέση με τη γραμμή κάτω από το στήθος , η οποία ονομάζεται υπομάστια πτυχή.

Η απλή αυξητική αφορά γυναίκες , οι οποίες δεν έχουν πτωτικούς μαστούς και επιθυμούν να αύξηση του μεγέθους τους. Μπορεί να γίνει με ενθέματα σιλικόνης , είτε με λίπος με λιπομεταφορά , αν φυσικά υπάρχει  διαθέσιμο στο σώμα μας. Τα ενθέματα σιλικόνης και το λίπος έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους . Για παράδειγμα , με τα ενθέματα σιλικόνης πετυχαίνουμε πιο προβλέψιμο και μόνιμο αποτέλεσμα, διότι το λίπος συμπεριφέρεται σαν λίπος – εάν χάσουμε κιλά μειώνεται , εάν βάλουμε κιλά αυξάνεται .

Η ανόρθωση αφορά μαστούς πτωτικούς , δηλαδή μετά από εγκυμοσύνη ή από μεγάλη απώλεια βάρους και περιλαμβάνει μετακίνηση του αδένα προς τα πάνω και αφαίρεση δέρματος. Η ανόρθωση ,όπως είπαμε και παραπάνω, μπορεί να συνδυαστεί και με αυξητική – προκειμένου να αναπληρώσουμε την απώλεια όγκου – αλλά μόνο με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης και όχι λίπους . 

Ποια είναι η πιο ασφαλής μέθοδος;

Όλες οι μέθοδοι είναι ασφαλείς και για αυτό τις χρησιμοποιούμε . Δεν υπάρχει πιο ασφαλής μέθοδος .

Πότε δεν μπορεί μια γυναίκα να προχωρήσει σε επέμβαση αυξητικής στήθους ;

Όταν έχουμε σοβαρές παθήσεις του αδένα . Για τον λόγο αυτό πάντα εξετάζουμε τους μαστούς και τους ελέγχουμε με υπέρηχο.

Όταν η ασθενής είναι ψυχολογικά ασταθής.

Όταν η ασθενής είναι κάτω των 18 ετών.

Τα ενθέματα σιλικόνης κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστούνται;

Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης των ενθεμάτων . Τα ενθέματα αλλάζονται μόνο όταν υπάρχει λόγος. Τα ενθέματα 5ης γενιάς που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι αρκετά ανθεκτικά και δεν παρουσιάζουν προβλήματα ρήξεων που βλέπαμε στα παλιότερα. Πολλές μεγάλες εταιρίες δίνουν εγγυήσεις εώς και δέκα χρόνια , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αλλαχθούν , εάν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος.

Πώς επιλέγετε το κατάλληλο μέγεθος και σχήμα;

Την απόφαση την παίρνουμε μαζί με την ασθενή. Ακούμε πρώτα τις προσδοκίες της και στη συνέχεια της εξηγούμε αν μπορούμε να τις πετύχουμε. Επίσης, προσπαθώ να της εξηγήσω , ότι το στήθος πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το υπόλοιπο σώμα και να δείχνει όσο πιο φυσικό γίνεται.

Τί πρέπει να προσεχθεί μετά την επέμβαση ;

Η επάνοδος στην καθημερινότητα γίνεται σταδιακά σε 1 με 3 μέρες. Ωστόσο συστήνουμε την αποφυγή άρσης βάρους για 2 εβδομάδες και σταδιακή ενασχόληση με τα σπορ μετά από ένα μήνα.

Ενδεχόμενα ανεπιθύμητα αποτελέσματα;

Τα ποσοστά επιπλοκών της αυξητικής μαστοπλαστικής είναι πάρα πού χαμηλά . Όταν παίρνουμε τις σωστές προφυλάξεις και χρησιμοποιούμε τη σωστή τεχνική ουσιαστικά τις μηδενίζουμε.

Τί ισχύει για τις γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει – θηλάσει ακόμη;

Οι γυναίκες , οι οποίες έχουν υποβληθεί σε αυξητική μαστών, θηλάζουν κανονικά . Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον θηλασμό.

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!