ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Μειωτική μαστών

line2

Κάθε γυναίκα που έχει ιδιαίτερα μεγάλο στήθος και δεν την ικανοποιεί η εμφάνισή της ή θέλει να θεραπεύσει συμπτώματα όπως ο πόνος στη μέση, τα αναπνευστικά προβλήματα, η κακή στάση του σώματος/πλάτης, μπορεί να επωφεληθεί από την επέμβαση μειωτικής μαστών.

Η επέμβαση γίνεται αφαιρώντας λίπος, αδενικό ιστό και περιττό δέρμα από το μαστό, προκειμένου να επιτευχθεί ένα μικρότερο και πιο ελαφρύ στήθος, που θα προσφέρει πιο άνετη αίσθηση και θα έχει πιο υγιή αναλογία ως προς το υπόλοιπο σώμα.

line2

Εκτός από το σωματικό πόνο και άλλα συμπτώματα, το ιδιαίτερα μεγάλο στήθος μπορεί να αποτελεί αιτία πρόκλησης αρνητικών σχολίων και ανεπιθύμητης προσοχής. Αυτοί είναι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας και να την κάνουν να νιώσει άβολα με την εμφάνισή της. Η μείωση του όγκου του στήθους μπορεί να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να απολαύσουν μία ανανεωμένη εμφάνιση, για την οποία θα νιώθουν περήφανες.

Πριν από την επέμβαση, ο Δρ Ιωαννίδης θα συζητήσει μαζί σας τους στόχους και τις προσδοκίες σας από την επέμβαση και θα σας εξηγήσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας της μειωτικής μαστών. Αυτή η συζήτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς κάθε επέμβαση οργανώνεται διαφορετικά ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή.

Κατάλληλες για αυτήν την επέμβαση μείωσης στήθους είναι οι γυναίκες με στήθος τόσο μεγάλο που προκαλεί προβλήματα υγείας, χαμηλή αυτοπεποίθηση και κοινωνική ή σωματική δυσφορία. Η επέμβαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης ή θηλασμού. Η κατανόηση των κινδύνων και η διατήρηση ρεαλιστικών προσδοκιών είναι απαραίτητες προκειμένου οι ασθενείς να μείνουν ευχαριστημένες από την επέμβαση μειωτικής στήθους
Η επέμβαση μείωσης στήθους πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου δύο ώρες, ανάλογα με την τεχνική που ακολουθείται και τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε ασθενή. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τα σημεία όπου θα γίνουν οι τομές. Ο γιατρός θα αποφασίσει αναλόγως, αφού εκτιμήσει τις ανάγκες της κάθε επέμβασης.
Αυτή η τεχνική προβλέπει την πραγματοποίηση μιας τομής σε σχήμα άγκυρας και είναι κατάλληλη για γυναίκες με υπερβολικά μεγάλο στήθος. Ο χειρουργός αφαιρεί δέρμα, λίπος και αδενικό ιστό από το κάτω μέρος του μαστού, όπως επίσης μπορεί να χρειαστεί να μετατοπιστούν οι θηλές. Με αυτή την τεχνική οι ουλές είναι ελαφρώς πιο ορατές
Αυτή η τεχνική προβλέπει τομές γύρω από τη θηλή που συνεχίζουν κάθετα και σβήνουν στην πτυχή κάτω από το στήθος. Είναι κατάλληλη για γυναίκες με μετρίως μεγάλο στήθος, οπού δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί μεγάλο μέρος αδενικού ιστού. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ωραίο σχήμα με λιγότερο ορατές ουλές.
Αυτή η μέθοδος προβλέπει τεχνικές λιποαναρρόφησης προκειμένου να μειωθεί το μέγεθος του στήθους χωρίς να δημιουργηθούν εμφανείς ουλές. Αφού η λιποαναρρόφηση αφαιρεί μόνο λιπώδη ιστό, η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για ασθενείς που έχουν περισσότερο λιπώδη και λιγότερο αδενικό ιστό. Γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται συχνά σε άνδρες με υπερμέγεθες στήθος.
Μετά την επέμβαση μείωσης στήθους, εμφανίζεται πρήξιμο, μελάνιασμα και ένταση στην περιοχή για αρκετές μέρες. Η σωματική δραστηριότητα πρέπει να περιοριστεί για μια με δύο εβδομάδες, ενώ η άσκηση και άλλες έντονες δραστηριότητες θα πρέπει να αποφευχθούν για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Τα ράμματα απορροφούνται από μόνα τους και θα χρειαστεί να επισκέπτεστε συχνά το γιατρό για να παρακολουθεί την ανάρρωσή του στήθους. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά μετά την επέμβαση μείωσης στήθους. Υπάρχει συνεχής βελτίωση καθώς το πρήξιμο και το μελάνιασμα θα υποχωρούν. Οι ουλές θα σβήνουν με το χρόνο και μπορούν να καλυφθούν με το στηθόδεσμο, το μαγιό ή με τα ρούχα σας.
Παρόλο που η επέμβαση μείωσης στήθους θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ασθενείς, υπάρχει και το ενδεχόμενο επιπλοκών μετά την επέμβαση. Κάποιες από αυτές είναι η απώλεια της αίσθησης, οι μόνιμες ουλές, η ασυμμετρία όπως επίσης και οι επιπλοκές που σχετίζονται γενικότερα με οποιαδήποτε επέμβαση όπως είναι η μόλυνση, αιμορραγία και η αντίδραση στην αναισθησία. Ωστόσο, οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε μείωση στήθους δεν παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές.

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!


  Τηλέφωνο:

  2316 00 99 88

  info@plastic-surgery-clinic.gr

  Διεύθυνση:

  Τσιμισκή 85

  Θεσσαλονίκη

  logo-eepeax
  logo-isaps