ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Γυναικομαστία – Μείωση ανδρικού στήθους

line2

Γυναικομαστία ονομάζουμε την υπερβολική ανάπτυξη των μαστών ενός άνδρα και επηρεάζει το 40-60% των ανδρών. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών, παχυσαρκίας ή κάποιας φαρμακευτικής αγωγής.

line2

Κατάλληλοι για αυτή την επέμβαση είναι οι άνδρες που έχουν μεγάλους μαστούς και επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογική τους κατάσταση. Η επέμβαση μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες των οποίων η ανάπτυξη έχει ολοκληρωθεί, είναι σε καλή γενική υγεία (σωματική και ψυχολογική), δεν καπνίζουν και δεν είναι παχύσαρκοι. Ιδανικά, θα πρέπει να έχουν ελαστικό δέρμα, καθότι αυτό θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του νέου σχήματος του μαστού μετά την επέμβαση.

Η επέμβαση για τη διόρθωση της γυναικομαστίας γίνεται με γενική αναισθησία σε κλινική ή σε νοσοκομείο και διαρκεί συνήθως 1 με 3 ώρες. Πολλές φορές γίνεται σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση. Αν το υπερβολικό μέγεθος των μαστών είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης υπερβολικού λίπους, ο όγκος συνήθως μειώνεται με λιποαναρρόφηση. Σε αυτήν την περίπτωση πραγματοποιούνται μικρές τομές για την εισαγωγή της ειδικής κάνουλας που θα απομακρύνει το λίπος. Αυτές οι τομές γίνονται στο κάτω μέρος του στήθους ή στη μασχάλη. Αν το μέγεθος των μαστών δεν είναι αποτέλεσμα υπερβολικού λίπους, τότε απαιτείται κανονική επέμβαση. Πραγματοποιούνται τομές ώστε να μετατοπιστούν οι θηλές και να αφαιρεθεί το περιττό δέρμα. Οι τομές αυτές κλείνουν με ράμματα, τα οποία καλύπτονται με επιδέσμους μετά την επέμβαση.
Μετά την επέμβαση για τη διόρθωση της γυναικομαστίας, συνήθως εμφανίζεται μελάνιασμα, πρήξιμο και δυσάρεστη αίσθηση, η οποία υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες και μπορεί να ελεγχθεί με φαρμακευτική αγωγή. Ο ασθενής θα πρέπει να φοράει ειδικό ρούχο το οποίο συγκρατεί τους μαστούς και βοηθάει στη γρηγορότερη ανάρρωση από το πρήξιμο και το μελάνιασμα, τα οποία υποχωρούν μετά από 1 με 2 εβδομάδες, οπότε και αφαιρούνται τα ράμματα. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά μετά από μια βδομάδα. Επιτρέπεται η ελαφριά αεροβική άσκηση μετά από μια βδομάδα, αλλά οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα θα πρέπει να αποφευχθεί για τουλάχιστον 4 με 6 εβδομάδες.
Εκτός από τις πιθανές επιπλοκές που σχετίζονται με κάθε χειρουργική επέμβαση και την αναισθησία γενικότερα, έχουν παρατηρηθεί τα εξής:
 • Τραυματισμός του δέρματος
 • Απώλεια της αίσθησης στη θηλή
 • Δυσχρωμία του δέρματος
 • Ουλές
 • Ασυμμετρία των μαστών ή των θηλών
Τα αποτελέσματα της επέμβασης για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, είναι συνήθως μόνιμα, εφόσον το βάρος του ασθενή διατηρηθεί σταθερό. Αν ο λόγος της γυναικομαστίας ήταν κάποια φαρμακευτική αγωγή, τότε αυτή θα πρέπει να διακοπεί.

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!


  Τηλέφωνο:

  2316 00 99 88

  info@plastic-surgery-clinic.gr

  Διεύθυνση:

  Τσιμισκή 85

  Θεσσαλονίκη

  logo-eepeax
  logo-isaps