ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Λίφτινγκ προσώπου

line2

Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση στον ήλιο, η βαρύτητα, καθώς και το άγχος της καθημερινής ζωής, αφήνουν τα σημάδια τους στο πρόσωπο και το λαιμό. Η πλαστική προσώπου εξουδετερώνει τα σημάδια της γήρανσης συσφίγγοντας τους μύες, απομακρύνοντας το λίπος και αφαιρώντας το περίσσιο δέρμα, δίνοντας έτσι στο πρόσωπό σας μια πιο νεανική όψη. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς μπορεί να δείχνουν μέχρι και 10-15 χρόνια νεότεροι.

Το λίφτινγκ προσώπου, γνωστό και ως ρυτιδεκτομή, εφαρμόζεται σε πρόσωπο και λαιμό σε ασθενείς που επιθυμούν να διορθώσουν τις βαθιές ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος. Παρόλο που το λίφτινγκ έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, δεν μπορεί να σταματήσει τη γήρανση, καθώς με την πάροδο του χρόνου, τα σημάδια του γήρατος θα ξαναεμφανιστούν σταδιακά.

Επίσης, το λίφτινγκ δεν ενδείκνυται για τη διόρθωση των φρυδιών, βλεφάρων, και ματιών. Για αυτές τις περιοχές συνήθως προτείνεται ο συνδυασμός του λίφτινγκ με τη βλεφαροπλαστική, την ανόρθωση φρυδιών και την εφαρμογή ενέσιμου filler, εμφυτευμάτων, καθώς και θεραπειών αναδόμησης του προσώπου.

Η θεραπεία του λίφτινγκ ενδείκνυται για υγιή άτομα άνω των 50 ετών, μη καπνιστές, που έχουν ως προσωπική επιθυμία να βελτιώσουν την όψη του προσώπου τους.

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο Δρ Σωτήρης Ιωαννίδης θα σας συμβουλέψει σχετικά με το αν η συγκεκριμένη θεραπεία είναι η κατάλληλη για εσάς.

Για το λίφτινγκ προσώπου οι ασθενείς μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μέθης και γενικής αναισθησίας. Η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο ώρες. Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται το λίφτινγκ εξαρτάται από τον χειρουργό, τη δομή του προσώπου του ασθενούς και το βαθμό παρέμβασης.
 • Το γενικό λίφτινγκ για την ανανέωση προσώπου και λαιμού, που περιλαμβάνει αφαίρεση λίπους, λιπογλυπτική, καθώς και ανύψωση και επανατοποθέτηση των μυών και βαθύτερων ιστών. Η τομή αρχίζει από το μέτωπο και φτάνει μέχρι το ύψος των αυτιών, περνάει γύρω από το αυτί, και σβήνει χαμηλά στη γραμμή των μαλλιών. Κάποιες φορές γίνεται μια ακόμη τομή κάτω από το πηγούνι.
 • Η ανόρθωση λαιμού επικεντρώνεται στο χαλαρό δέρμα γύρω από το λαιμό και το λίπος κάτω από το πηγούνι.
Η τομή γίνεται γύρω και πίσω από το αυτί, μέχρι χαμηλά στη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τομές κλείνουν με ράμματα ή με κόλλα ιστών. Τα ράμματα είναι συνήθως κρυμμένα στο τριχωτό της κεφαλής ή στις φυσικές πτυχές του προσώπου.
Μετά την επέμβαση, ο γιατρός καλύπτει τις τομές με επιδέσμους. Πιθανόν να τοποθετηθούν και σωληνάκια, που βοηθούν στην απομάκρυνση αίματος και υγρών, τα οποία θα αφαιρεθούν την επόμενη μέρα. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν συρραπτικά κλιπ, αυτά θα αφαιρεθούν μετά από μια εβδομάδα, μαζί με τα ράμματα. Αρχικά μπορεί να υπάρξει πρήξιμο, μούδιασμα, μελάνιασμα και ενδεχομένως αίσθηση τραβήγματος ή έντασης στο πρόσωπο και το λαιμό, καθώς και αίσθηση δυσκαμψίας των μυών. Επίσης, ενδέχεται να δείτε ασυμμετρία ή ελαφρά παραμόρφωση. Όλα αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν σταδιακά στη διάρκεια τριών με έξι εβδομάδων και η κανονική αίσθηση του δέρματος επιστρέφει μέσα σε μερικούς μήνες. Σταδιακά μειώνεται η κοκκινίλα και ο όγκος των ουλών, καθώς και η αίσθηση της φαγούρας. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από 2 έως 3 εβδομάδες. Το μελάνιασμα μπορεί να καλυφθεί με καλλυντικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη μεταχείριση του δέρματος και των μαλλιών. Οι άνδρες ίσως χρειαστεί να ξυρίσουν τις περιοχές πίσω από το λαιμό και τα αυτιά, όπου μπορεί να έχει μετακινηθεί δέρμα από το τριχωτό του προσώπου.
Κάποιες από τις πιθανές επιπλοκές του λιφτινγκ μπορεί να είναι η αιμορραγία, το μελάνιασμα, το ανομοιόμορφο πρήξιμο, η δυσχρωμία του δέρματος, η αντίδραση στην αναισθησία, η εμφάνιση φουσκαλών (επιπλοκή που συναντάται συχνότερα στους καπνιστές) και η μερική ή ολική απώλεια της αίσθησης στο πρόσωπο. Πριν την επέμβαση, ο γιατρός εξηγεί στον ασθενή τα ενδεχόμενα επιπλοκών, όπως και τα οφέλη του λίφτινγκ. Για να ορίσουμε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας και να συζητήσουμε αν το λίφτινγκ προσώπου είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς, επικοινωνήστε με τον Δρ Ιωαννίδη!

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!


  Τηλέφωνο:

  2316 00 99 88

  info@plastic-surgery-clinic.gr

  Διεύθυνση:

  Τσιμισκή 85

  Θεσσαλονίκη

  logo-eepeax
  logo-isaps