ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Αποκατάσταση Ουλών

line2

Η αποκατάσταση των ουλών γίνεται για να μειώσουμε τις ουλές, που προκλήθηκαν από τραυματισμό ή προηγούμενη χειρουργική επέμβαση. Ενώ πολλά σημάδια εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου και τελικά μετασχηματίζονται για να καταστούν ελάχιστα αισθητά, πολλοί ασθενείς δυσκολεύονται στη διαδικασία επούλωσης με αποτέλεσμα οι ουλές να γίνουν κόκκινες, ανυψωμένες, χαραγμένες ή κάποιο τρόπο παραμορφωμένες.

line2

Αρκετοί άνθρωποι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και ενοχλημένοι από την εμφάνιση αυτών των ουλών, ειδικά όταν βρίσκονται σε εμφανή σημεία και αναζητούν θεραπεία για να τις βελτιώσουν. Ο Δρ Σωτήριος Ιωαννίδης παρέχει τις ενδεδειγμένες για κάθε περίπτωση λύσεις για την αποκατάσταση των ουλών. Σκοπός του είναι να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος που θα βοηθήσει τους ασθενείς να επιτύχουν ομαλή, καθαρή επιδερμίδα χωρίς να ντρέπονται.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ουλών που μπορούν να διατηρηθούν, ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα του τραυματισμού, καθώς και την ηλικία του ασθενούς, τη γενική υγεία και τις ατομικές θεραπευτικές ιδιότητες. Οι υπερτροφικές ουλές είναι κόκκινες και ανυψωμένες, γεμάτες με υπερβολικές ποσότητες κολλαγόνου που μπορεί να προκαλούν φαγούρα. Αν και θεωρούνται αβλαβείς και δεν αναπτύσσονται πέρα από τα όρια της αρχικής πληγής, είναι συχνά ενοχλητικές ή ελαφρώς επώδυνες. Τα χηλοειδή (keloids) είναι υπερμεγέθεις περιοχές ιστών ουλής, που εμφανίζονται ως ακανόνιστες, ανυψωμένες, ροζ ή κόκκινες και μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Ενώ μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, είναι πιο κοινά στο πρόσωπο, το λαιμό, τα αυτιά, το στήθος ή τους ώμους. Οι συσπάσεις (Contractures) είναι πιο σοβαρές ουλές που περιορίζουν την κίνηση στην περιοχή που τραβάει o ιστός κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης. Αυτός ο τύπος ουλής συνήθως εμφανίζεται μετά από μεγάλες απώλειες ιστού ή σε πληγές που συμβαίνουν στις αρθρώσεις.
Οι ουλές είναι εξ ορισμού μόνιμες. Ορισμένες θεραπείες μπορούν να περιορίσουν, να εξασθενίσουν και να μειώσουν με άλλο τρόπο την όψη μίας σοβαρής ή μη ελκυστικής ουλής. Μία τέτοια θεραπεία αποκατάστασης ουλών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε σημεία καλλυντικής σημασίας όπως το πρόσωπο και τα χέρια. Υπάρχουν πολλές χειρουργικές μέθοδοι αναθεώρησης των ουλών, μερικές μόνο από τις οποίες μπορεί να είναι κατάλληλες για συγκεκριμένο τύπο ουλής ή τη θέση της. Αυτά περιλαμβάνουν τη χειρουργική εκτομή, τα μοσχεύματα δέρματος, την χειρουργική επέμβαση πτερυγίου, την Z-plasty και άλλα. Η καλύτερη διαδικασία για κάθε ασθενή διαφέρει ανάλογα με τη θέση και τη σοβαρότητα της ουλής καθώς και την ηλικία, τη γενική υγεία και την έκταση της ανάπλασης που επιθυμεί ο ασθενής. Ο Δρ Σωτήριος Ιωαννίδης θα αναπτύξει μια εξατομικευμένη θεραπεία αποκλειστικά για εσάς μετά από μια διεξοδική αξιολόγηση της ουλής σας, κατά τη διάρκεια της πρώτης σας συνάντησης.
Η χειρουργική εκτομή χρησιμοποιείται συχνότερα για σοβαρές ουλές συστολής και περιλαμβάνει την τομή για την χειρουργική απομάκρυνση της ουλής και του χαλασμένου ιστού με ένα νυστέρι. Ένα πτερύγιο (skin flap) ή ένα μόσχευμα δέρματος χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της εμφάνισης του δέρματος στη θεραπευμένη περιοχή. Επίσης, βελτιώνει την κίνηση και την ευελιξία που μπορεί να έχουν επηρεαστεί από τη σύσπαση.
Μερικές ουλές μπορούν να ανταποκριθούν σε διάφορους τύπους τοπικών θεραπειών, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας με λέιζερ, ενέσιμων φαρμάκων και δερμοαπόξεσης. Συχνά, απαιτούνται πολλαπλές θεραπείες, με το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει τον ασθενή κάπως δυσαρεστημένο. Ο Δρ Ιωαννίδης θα αξιολογήσει τις προσωπικές προσδοκίες του κάθε ασθενούς και θα προτείνει τις κατάλληλες θεραπείες.
Η αποτελεσματικότητα της αποκατάστασης των ουλών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η φύση της βλάβης, ο μηχανισμός επούλωσης του σώματός σας, το μέγεθος και το βάθος του τραύματος και το πάχος και το χρώμα του δέρματός σας. Οι περισσότερες αποκαταστάσεις ουλών θα θεραπευτούν μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Ο Ιωαννίδης θα θέλει τότε να δει τον ασθενή και πάλι εντός ενός μηνός για να δώσει συμβουλές σχετικά με τη βελτιστοποίηση της περίθαλψης των ουλών.

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!






    Τηλέφωνο:

    2316 00 99 88

    info@plastic-surgery-clinic.gr

    Διεύθυνση:

    Τσιμισκή 85

    Θεσσαλονίκη

    logo-eepeax
    logo-isaps