ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Ανόρθωση στήθους

line2

Η ανόρθωση στήθους είναι μια χειρουργική διαδικασία που έχει στόχο να ανορθώσει και να ανασχηματίσει το στήθος που ενδεχομένως έχει χαλαρώσει λόγω γήρανσης, εγκυμοσύνης, απώλειας βάρους, βαρύτητας ή άλλων παραγόντων.
Αφαιρώντας το περιττό δέρμα και συσφίγγοντας τον αδενικό ιστό, μπορεί να επιτευχθεί μια πιο νεανική όψη του στήθους. Μετά την επέμβαση το στήθος είναι πιο ψηλά και έχει πιο συμπαγή υφή.

line2

Η επέμβαση της ανόρθωσης στήθους δεν επηρεάζει τον όγκο του. Γι’ αυτό το λόγο πολλές ασθενείς επιλέγουν να συνδυάσουν την επέμβαση με αυξητική στήθους προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ανόρθωση στήθους είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επέμβαση για τις γυναίκες που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του στήθους, που έχει χαλαρώσει με το χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Ιδανικά, η επέμβαση αυτή είναι κατάλληλη όταν:
  • Το στήθος έχει χαλαρώσει σημαντικά
  • Το στήθος έχει χάσει το σχήμα ή τον όγκο του
  • Το στήθος είναι επίπεδο
  • Η ρώγες ή οι θηλές έχουν καθοδική κατεύθυνση
  • Το ένα στήθος είναι χαμηλότερα από το άλλο
  Εκτός από αυτούς τους παράγοντες, είναι επίσης σημαντικό η γυναίκα να έχει καλή υγεία, σταθερό βάρος και ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση. Στην περίπτωση που η ασθενής σκοπεύει μελλοντικά να αποκτήσει παιδιά, είναι καλύτερο να αναβάλει την επέμβαση, καθώς η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της ανόρθωσης.
Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται σε κλινική ή σε νοσοκομείο και διαρκεί συνήθως από μία έως τρεις ώρες. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και της παρέμβασης, ο χειρουργός θα κρίνει τα σημεία οπού θα πραγματοποιηθούν οι τομές. Αυτά μπορεί να είναι:
  • Δύο κυκλικές τομές γύρω από τη θηλή, περίπτωση ιδανική για γυναίκες με μικρούς μαστούς, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ορατότητα των ουλών.
  • Μία κυκλική τομή γύρω από τη θηλή η οποία συνεχίζει κάθετα μέχρι την πτυχή κάτω από το στήθος.
  • Μια κυκλική τομή γύρω από τη θηλή η οποία συνεχίζει κάθετα μέχρι την πτυχή κάτω από το στήθος και κατά μήκος της πτυχής, περίπτωση ιδανική για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης
Αφού πραγματοποιηθούν οι τομές, αναδιαμορφώνεται ο ιστός ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα. Η θηλή μπορεί να μετακινηθεί ψηλότερα στο στήθος ή και να μειωθεί σε μέγεθος. Τέλος, αφαιρείται το περιττό δέρμα, ώστε να δημιουργηθεί μια πιο συμπαγής εμφάνιση. Οι τομές  κλείνουν με ράμματα και συνήθως επουλώνονται κανονικά.
Μετά την ανόρθωση στήθους, συνήθως εμφανίζεται μελάνιασμα και πρήξιμο για μερικές μέρες. Τα στήθη καλύπτονται με ελαστικό επίδεσμο για περίπου μια εβδομάδα και έπειτα χρησιμοποιείται στηθόδεσμος υποστήριξης για ένα μήνα. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από μια με δύο εβδομάδες. Οι περισσότερες ασθενείς επιστρέφουν στη δουλειά μέσα σε μια βδομάδα αλλά η άσκηση και η έντονη δραστηριότητα θα πρέπει να αποφευχθεί για περίπου ένα μήνα. Ο γιατρός θα σας παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες ανάλογα με τις ανάγκες σας μετά την επέμβαση.
Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά και συνεχίζουν να βελτιώνονται καθώς υποχωρεί το πρήξιμο και σβήνουν οι ουλές. Οι περισσότερες ασθενείς που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και έχουν προηγουμένως συζητήσει εκτενώς τους στόχους του, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες από την εμφάνιση του ανορθωμένου στήθους τους. Παρόλο που τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, διαρκούν για πολλά χρόνια.
Παρόλο που η ανόρθωση στήθους είναι ασφαλής επέμβαση για τους κατάλληλους ασθενείς, υπάρχουν κάποιες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν. Αυτές μπορεί να είναι η πιθανή αιμορραγία, μόλυνση, αντίδραση στην αναισθησία ή μόνιμες ουλές. Ο κίνδυνος για την εμφάνιση αυτών των επιπλοκών ελαχιστοποιείται με την επιλογή του κατάλληλου και έμπειρου χειρούργου, όπως ο Δρ. Ιωαννίδης. Επικοινωνήστε μαζί μας για μία συμβουλευτική συνάντηση γνωριμίας.

Πριν & Μετά: Ανόρθωση Στήθους

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!






    Τηλέφωνο:

    2316 00 99 88

    info@plastic-surgery-clinic.gr

    Διεύθυνση:

    Τσιμισκή 85

    Θεσσαλονίκη

    logo-eepeax
    logo-isaps