ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ωτοπλαστική

line2

Η ωτοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που αποσκοπεί στη βελτίωση της εμφάνισης των αυτιών. Παρόλο που δεν επηρεάζει την ακοή, συνήθως έχει σημαντικά αποτελέσματα στην ψυχολογία του ασθενή, είτε πρόκειται για εκ γενετής πρόβλημα, είτε για δυσμορφία που προέκυψε από τραυματισμό.

Η ωτοπλαστική χρησιμοποιείται είτε για να επαναφέρει τα πεταχτά αυτιά πιο κοντά στο κεφάλι, είτε για να μειώσει το μέγεθος σε περίπτωση που είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

Αυτή η επέμβαση μπορεί επίσης να διορθώσει γενετικές ιδιαιτερότητες του αυτιού όπως η έλλειψη πτυχών στο πτερύγιο, η πιθανή αναδίπλωση του πτερύγιου προς τα μέσα ή προς τα έξω, και ο μεγάλος ή τραυματισμένος λοβός.

Ο Δρ Σωτήρης Ιωαννίδης είναι έμπειρος και πραγματοποιεί και ανάπλαση σε ασθενείς που ενδεχομένως έχουν χάσει το αυτί τους ή μέρος αυτού μετά από ατύχημα.

Η επέμβαση διαρκεί δύο με τρεις ώρες και πραγματοποιείται σε κλινική ή σε νοσοκομείο. Σε ιδιαίτερα νεαρούς ασθενείς συνιστάται η γενική αναισθησία, ενώ για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες μπορεί να εφαρμοστεί τοπική αναισθησία ή μέθη. Η διαδικασία ξεκινά με μια μικρή τομή στο πίσω μέρος του αυτιού, στη φυσική πτυχή μεταξύ του αυτιού και του κεφαλιού. Το πτερύγιο αναδιαμορφώνεται και επανατοποθετείται σε νέα θέση ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά την αναδιαμόρφωση του πτερυγίου, γίνονται ράμματα για να συγκρατήσουν το αυτί στη νέα του θέση. Στο τέλος της επέμβασης ο γιατρός εφαρμόζει επίδεσμο γύρω από το κεφάλι για να συγκρατήσει τη νέα θέση των αυτιών. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου εγχειρίζονται και τα δύο αυτιά προκειμένου να επιτευχθεί συμμετρία, ακόμα κι αν είναι μόνο το ένα που χρειαζόταν διόρθωση.
Οι περισσότεροι ασθενείς συνήθως συνέρχονται μετά από μερικές ώρες, ωστόσο ο πόνος μπορεί να διαρκέσει μερικές μέρες και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα. Μερικές μέρες μετά την επέμβαση, ο γιατρός θα αλλάξει τους επιδέσμους και μετά από μια εβδομάδα θα αφαιρεθούν τα ράμματα. Αφού επουλωθούν οι πληγές, θα μείνει μια ελαφρά ουλή στο πίσω μέρος του αυτιού, η οποία δεν θα είναι εμφανώς ορατή και θα υποχωρήσει με το χρόνο.
Όπως και με όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις υπάρχει πάντα η πιθανότητα επιπλοκών. Μπορεί, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί θρόμβος στο αυτί, ο οποίος η θα υποχωρήσει φυσικά ή θα θεραπευτεί με την παρέμβαση του γιατρού. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο μόλυνσης στο πτερύγιο που μπορεί να δημιουργήσει ουλώδη ιστό. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβίωση αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να χρειαστεί διορθωτική επέμβαση. Ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα αυτιά δεν μπορεί να είναι πανομοιότυπα. Είναι φυσικό να διαφέρουν μεταξύ τους ελαφρώς, όπως άλλωστε και τα φυσικά αυτιά. Οι επιπλοκές είναι ιδιαίτερα σπάνιες και η πιθανότητα να συμβούν ελαχιστοποιείται με την επιλογή του κατάλληλου και έμπειρου χειρουργού όπως ο Δρ Ιωαννίδης Για να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο ιατρό στην ωτοπλαστική επικοινωνήστε τώρα με τον Δρ Σωτήρη Ιωαννίδη.

Πριν & Μετά: Ωτοπλαστική

Footer-gr

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ

για εμάς

Karina Khalatova

Εξαιρετικός σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, επαγγελματίας, με πολύ καλή φήμη στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες, δεδομένου ότι ταξίδεψα από την Αμερική για να τον επισκεφτώ. Ευχαριστώ για όλα!

Want to see, your NEW YOU
before the procedure?

επικοινωνία

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Δωρεάν!






    Τηλέφωνο:

    2316 00 99 88

    info@plastic-surgery-clinic.gr

    Διεύθυνση:

    Τσιμισκή 85

    Θεσσαλονίκη

    logo-eepeax
    logo-isaps